ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ποιος χειμώνας; Λιακάδες, ανομβρία και υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός: Ποιος χειμώνας; Λιακάδες, ανομβρία και υψηλές θερμοκρασίες

Βρισκόμαστε μία μόλις ημέρα πριν το Νοέμβριο και ο καιρός δεν λέει να χειμωνιάσει.

Η κακοκαιρία που σημειώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου με την έλευση του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπα», θα πρέπει να θεωρείται «αναλαμπή» καθώς όλος ο Οκτώβρης έχει κυλήσει με ελάχιστες βροχές.

Όσο για τη θερμοκρασία, θυμίζει… άνοιξη, με τον υδράργυρο να είναι σταθερά πάνω από τους 23-24 βαθμούς ενώ, για σήμερα Τετάρτη (31/10) οι μετεωρολόγοι προβλέπουν να αγγίξει ακόμα και τους 28.

Ο μετεωρολόγος κ. Σάκης Αρναούτογλου στη βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη για τον Νοέμβριο εκφράζει την ανησυχία του ότι και αυτός ο μήνας θα κυλήσει χωρίς σημαντικές βροχοπτώσειςκυλήσει χωρίς σημαντικές βροχοπτώσεις, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες για την ανομβρία στη χώρα μας.

Όπως λέει, εκτός από κάποιες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά της χώρας στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου του φετινού Νοέμβρη, ο συγκεκριμένος μήνας δείχνει να κυλά ιδιαίτερα άνομβρος και αρκετά έως και κατά τόπους πολύ ζεστός. Στις περισσότερες περιοχές η ζέστη θα παρατείνει το έντονο επεισόδιο της ξηρασίας που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η ανομβρία στη χώρα μας προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα όχι μόνο στις αγροτικές εργασίες και καλλιέργειες αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα καθώς η αποταμίευση νερού ουσιαστικά δεν υφίσταται.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Με σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες η Τετάρτη - Πού περιμένουμε βροχές (pics)