ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - «Ωκεανίς»: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός - «Ωκεανίς»: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου σε πολλές περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων

Καιρός: Αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν έχουν πέσει οι θερμοκρασίες στα βόρεια ορεινά της χώρας - Η «Ωκεανίς» προκαλεί σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, κυρίως τη δυτική, κάτι που θα συνεχιστεί και την Τρίτη

Η χαμηλότερη θερμοκρασία το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκε στους μείον 14 βαθμούς Κελσίου, στο Μεσόβουνο της Κοζάνης, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-12,9), στη Βλάστη Κοζάνης (-10), στην Κερασιά Πέλλας (-9,6) και στην Κλεισούρα Καστοριάς (-9,1).

Στη νότια Ελλάδα, η «Ωκεανίς» δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά του νησιού που ήδη είχαν επηρεαστεί σημαντικά από την προηγούμενη κακοκαιρία «Χιόνη». Τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του ΕΑΑ/meteo έως το πρωί της Δευτέρας ήσαν στην Ασή Γωνιά των Χανίων (βροχόπτωση 192 χιλιοστών μέσα στις δέκα πρώτες ώρες της ημέρας), στο Σέμπρωνα Χανίων (133), στις Βρύσες Χανίων (84), στον Αλικιανό Χανίων (80) και στους Άγιους Πάντες Χανίων (65).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ/meteo, τα ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού), θα συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης. Η Δυτική Κρήτη θα δεχτεί και πάλι πολύ μεγάλα ποσά βροχής. Με δεδομένα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, και τον κορεσμό του εδάφους σε νερό, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε μετακινήσεις και εξωτερικές εργασίες.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, βροχές αναμένονται στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά, και από τις πρώτες ώρες της Τρίτης θα περιοριστούν ως επί το πλείστον στην Κρήτη.

Οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας, ενώ σταδιακή εξασθένηση τους αναμένεται την Τρίτη. Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά πιθανώς πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον 2) έως 5 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα ανατολικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 (μείον 4) έως 5 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στα νότια έως 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά -ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μετρά). Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια -παραθαλάσσια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 πιθανώς στα νότια έως 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον 2) έως 8 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως το πρωί που βαθμιαία θα σταματήσουν. Στα νότια θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 πιθανώς πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 8 βαθμούς. Στα νότια από 8 έως 14 βαθμούς.

Την Τρίτη αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα σταματήσουν αλλά στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, παγετός όμως θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Για αύριο Τρίτη (26/02)

Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα σταματήσουν αλλά στα βόρεια θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, παγετός όμως θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή με το Mega: Επιστρέφει στις οθόνες μας το «Μεγάλο Κανάλι» (pics)

Εκλογές 2019: Οι δανειστές δίνουν στον Τσίπρα αφορολόγητο και στήνει κάλπες τον Οκτώβριο

Σχετικές ειδήσεις