ΚΑΙΡΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλλάζει ο καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλλάζει ο καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τις επόμενες ώρες – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρά φαινόμενα - Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες πού και πότε θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας και πόσο θα κρατήσει 

Χειμώνας ξανά από σήμερα. Κακοκαιρία με καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα.

Ο καιρός σήμερα

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τις μεσημβρινές ώρες νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και τη νύχτα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και μετά το απόγευμα στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 και τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά και μετά το απόγευμα στη Θεσσαλία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή

Την Τετάρτη (27/03) λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, οι οποίες μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Πέμπτη (28/03) νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν κυρίως στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα ανατολικά και βαθμιαία στα νότια 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή (29/03) και το Σάββατο (30/03) στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα την Παρασκευή ασθενείς στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με μικρή άνοδο το Σάββατο κυρίως στα δυτικά.

Την Κυριακή (01/04) στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7, πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Απριλίου 2019: Ανατροπή! Νωρίτερα η πληρωμή για ΟΓΑ και ΟΑΕΕ - Δείτε όλες τις ημερομηνίες

Κοινωνικό Μέρισμα: Έκτακτο επίδομα και το Πάσχα - Ποιοι θα πάρουν χρήματα