ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Μέχρι τέλος Μαρτίου θα διαρκέσει η κακοκαιρία

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Μέχρι τέλος Μαρτίου θα διαρκέσει η κακοκαιρία
EUROKINISSI

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Αλλαγή του σκηνικού του καιρού αναμένεται σε λίγες ώρες, με ισχυρές βροχές, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (28/3) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους στα πελάγη.

Αναλυτικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και τη Δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, κυρίως τις Νότιες, την Κρήτη και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί, που η έντασή τους θα φτάσει τα φθάσουν 8 και βαθμιαία την Πέμπτη, αρχικά στο Ιόνιο και μέχρι το βράδυ στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εστιαστούν στις Κυκλάδες κατά τις πρωινές ώρες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με εξασθένισή τους τις απογευματινές ώρες. Εξίσου σταδιακή εξασθένιση των ανέμων αναμένεται το απόγευμα της Παρασκευής στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Χειμερινό το σκηνικό του καιρού μέχρι το τέλος Μαρτίου

Χειμερινό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού έως το τέλος του μήνα σύμφωνα με το meteo.gr, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (27/3) βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης θα κινηθεί αργά ανατολικά και θα ενισχυθεί.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και την Κυριακή (31/3) θα είναι οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες (κυρίως στα ανατολικά και νότια), οι σφοδροί βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στο Αιγαίο (κατά τόπους 9-10 μποφόρ) και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν σημαντικά για ακόμα μία φορά την Κρήτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης στα νότια τμήματα της χώρας και στην Κρήτη μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής (31/3).

Δείτε στο χάρτη που ακολουθεί, τις μέγιστες εντάσεις των ανέμων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (29/3).

Σχετικές ειδήσεις