ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί στην Αττική - Προσοχή τις επόμενες ώρες

Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί στην Αττική - Προσοχή τις επόμενες ώρες

Καιρός: Για 11η συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες στην Ελλάδα - Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι σε πολλές περιοχές της Αττικής - Προσοχή στους κεραυνούς - Προβλήματα σε πολλούς κεντρικούς δρόμους

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτη έντονη κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Από το Κορωπί μέχρι την Πετρούπολη και από το Νέο Κόσμο έως και το Χαλάνδρι βρέχει καταρρακτωδώς με πολλούς κεντρικούς δρόμους να θυμίζουν ποτάμια. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές σημειώθηκε και έντονη χαλαζόπτωση, ενώ μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουν οι πολίτες και στους κεραυνούς, καθώς και σήμερα θα είναι έντονη η ηλεκτρική δραστηριότητα, σύμφωνα με το meteo.

Προβλήματα στην Ανατολική Αττική

Αρκετά ήταν τα προβλήματα από τις ισχυρές βοχοπτώσεις που σημιώθηκαν στην Αττική. Η πυροσβεστική δέχτηκε 80 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, με τις περισσότερες από αυτές να προέρχονται από τις ανατολικές περιοχές του νομού.

Άστατος ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

Και σήμερα Τετάρτη (19/06), ο καιρός θα είναι άστατος και κατά τόπους θα... θυμίσει φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες, στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών. Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, όπου τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, όπου και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί, τα εκτιμώμενα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια της Τετάρτης αλλά και τις περιοχές όπου εμφανίζουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση χαλαζοπτώσεων:

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Δυστυχώς...» Η αντίδραση του Τάσου Αρνιακού και η προειδοποίηση για τους κεραυνούς (video)

Θεσσαλονίκη: Ταξιτζής έπαθε το ΣΟΚ της ζωής του όταν κοίταξε στα καθίσματα

Σχετικές ειδήσεις