ΕΛΛΑΔΑ

Μπλακ άουτ στην Αττική - Χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές

Μπλακ άουτ στην Αττική - Χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές

Χωρίς ρεύμα βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (16/07), αρκετοί δήμοι της Αττικής.

Βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Ρουφ προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε περιοχές του κέντρου, του Πειραιά και των Δυτικών προαστίων σήμερα το μεσημέρι.

Η βλάβη όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία η διακοπή σημειώθηκε στις 11.35 το πρωί, ενώ η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει ο ΑΔΜΗΕ, η διακοπή οφείλεται σε εσφαλμένο χειρισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV με σημείο εκκίνησης τον υποσταθμό Ρουφ. Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ακόμη ότι δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποισδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον υποσταθμό Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας είχε σημειωθεί και την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφόνος βιολόγου: «Είμαι πολύ περήφανος» - Οι φωτογραφίες του στο Facebook που σοκάρουν