Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Παρασκευή, 26 Απριλίου
19
3bf
Ταχ. Ανέμου
54%
Υγρασία
06:34
Ανατολή
20:11
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο (vid)

Newsbomb

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο από την περιοχή των Βαλκανίων θα επηρεάσει σήμερα Δευτέρα 14/6 τη χώρα μας.

Ως αποτέλεσμα θα πέσει η θερμοκρασία, θα ενισχυθούν οι βοριάδες ενώ δεν θα λείπουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα και το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η νέα κακοκαιρία προκαλείται από μια ζώνη νεφώσεων που εκτείνεται από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και φτάνει και μέχρι τη χώρα μας. Κυρίως θα επηρεαστούν περιοχές προς το Αιγαίο και τα ηπειρωτικά τμήματα από τα ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος υπογραμμίζει ακόμη πως θα ενισχυθούν και οι βοριάδες σε Αιγαίο και Ιόνιο και οι βοριάδες αυτοί είναι και το αίτιο που δεν θα υπάρξουν φαινόμενα στη δυτική χώρα καθώς το μέτωπο θα μετατοπίζεται ανατολικότερα.

«Τα φαινόμενα εμφανίζουν μεγάλες ραγδαιότητες που σημαίνει ότι σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να πέσει μεγάλος όγκος νερού» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στην Αττική, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά τμήματα.

Η κακοκαιρία αυτή θα διατηρηθεί και αύριο Τρίτη ενώ από Τετάρτη, όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, θα υπάρξει βελτίωση που θα γίνει πιο αισθητή την Πέμπτη με αύξηση της θερμοκρασίας για να οδηγηθούμε σταδιακά σε ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2021 - Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση: Αυτά είναι τα θέματα που «έπεσαν»