Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Πέμπτη, 18 Απριλίου
23
4bf
Ταχ. Ανέμου
41%
Υγρασία
06:44
Ανατολή
20:03
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Αρναούτογλου: Οι τρεις περιοχές που θα «χτυπήσουν» ισχυρές καταιγίδες - Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το επόμενο 24ωρο - Αναλυτική πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ένα σύστημα, μία ατμοσφαιρική διαταραχή, που εκτείνεται από την βορειοανατολική Ευρώπη μέχρι και τα Βαλκάνια θα επηρεάσει τη χώρα μας την Τρίτη (22/2), σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, αρχικά θα επηρεαστούν οι δυτικές και ανατολικές περιοχές της χώρας. Άστατος θα είναι ο καιρός τις πρωινές ώρες στα δυτικά - βορειοδυτικά από την Πελοπόννησο μέχρι το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Θα εκδηλώνονται διάσπαρτες βροχές με τη μορφή μπόρας και κάποιες καταιγίδες. Ανάλογη θα είναι η εξέλιξη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου δεν αποκλείεται τα φαινόμενα τοπικά να έχουν έντονο χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα, η Τρίτη θα ξεκινήσει αρκετά καλά, με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα, όπως τονίζει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ.

Τα φαινόμενα ωστόσο προς το μεσημέρι, θα ενταθούν. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα μεταφερθούν σταδιακά ανατολικότερα. Θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, στη Θεσσαλία, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία δεν αποκλείεται αυτές οι βροχοπτώσεις να είναι έντονες και να έχουν διάρκεια. Την ίδια ώρα, στα περισσότερα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της βορειοδυτικής Στερεάς πάνω από τα 1.400 μέτρα θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα αλλά αναμένεται από τα δυτικά να υπάρξει ένα πέρασμα από μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τις πρωινές ώρες το σκηνικό του καιρού θα είναι μουντό με κάποιες ομίχλες, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (23/2) η κακοκαιρία θα κινηθεί ανατολικότερα, με τις βροχές να παραμένουν σε όλο το Αιγαίο, την Εύβοια, την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Την Τσικνοπέμπτη, πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα και προς το απόγευμα θα είναι ακόμα λιγότερα στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 κατά τόπους 8 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες στην Αττική - Η ανάλυση του Κώστα Λαγουβάρδου στο Newsbomb.gr