Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Παρασκευή, 19 Απριλίου
15
2bf
Ταχ. Ανέμου
88%
Υγρασία
06:43
Ανατολή
20:04
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Κύμα ζέστης προ των πυλών - Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Καιρός: Με ήπιες καιρικές συνθήκες ξεκινάει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας - Αναλυτικά η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τα βαρομετρικά χαμηλά που απασχόλησαν τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, έδωσαν μεγάλα ύψη βροχής προς την περιοχή των Σποράδων αλλά και στην κεντρική Μακεδονία. Ωστόσο, το σύστημα που απασχόλησε τη χώρα μας, πλέον, απομακρύνεται προς την Τουρκία και τη Μαύρη θάλασσα.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για να μας έρθουν υψηλές βαρομετρικές πιέσεις από την κεντρική Ευρώπη και την κεντρική Μεσόγειο για να βελτιωθεί ο καιρός. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καλές καιρικές συνθήκες και κίνηση θερμών αέριων μαζών θα έχουμε προς το τέλος της εβδομάδας με αποτέλεσμα τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και τον υδράργυρο να φτάνει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, προς την ιβηρική χερσόνησο επιμένει ένα ισχυρό κύμα ζέστης προς την περιοχή της Ισπανίας, ενώ, σιγά - σιγά θα προσπαθήσουν οι θερμές αέριες μάζες να μετατοπιστούν πιο ανατολικά και θα «χτυπήσουν» και την πόρτα της χώρας μας, κυρίως από την επόμενη εβδομάδα.