Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Παρασκευή, 26 Απριλίου
16
4bf
Ταχ. Ανέμου
61%
Υγρασία
06:34
Ανατολή
20:11
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Μαρουσάκης: Ζέστη αλλά και καταιγίδες σήμερα Δευτέρα - Αστάθεια τις επόμενες μέρες

Ελένη Κολιοφούτη Ελένη Κολιοφούτη

Καιρός: Με ζέστη θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα - Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Σήμερα Δευτέρα (25/7) η χώρα μας επηρεάζεται από πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων οι οποίες ωθούν τις θερμές αέριες μάζες από τα δυτικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου προς την περιοχή μας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών. Την ίδια στιγμή, μία διαταραχή από τα βόρεια - βορειοανατολικά τμήματα θα έχει σαν αποτέλεσμα ισχυρές καταιγίδες.

Τις επόμενες ημέρες, μία μεταφορά πιο δροσερών αερίων μαζών από τη Μαύρη θάλασσα αναμένεται να μετριάσει τα επίπεδα ζέστη προς την περιοχή μας. Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ναι μεν θα κάνει ζέστη στα πιο δυτικά και νότια τμήματα της χώρας μας, ωστόσο η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη (26/7) αναμένονται κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες το απόγευμα προς τα κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ενώ περισσότερη αστάθεια θα καταγραφεί την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα προς τα ανατολικά και βόρεια.