Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
Τρίτη, 23 Απριλίου
19
2bf
Ταχ. Ανέμου
70%
Υγρασία
06:38
Ανατολή
20:08
Δύση
ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται κρύο, χιόνια και παγετός

Newsbomb

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει σε λίγες ώρες ο καιρός, καθώς από το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην Αττική νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, και ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια κυρίως από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία πέφτει και άλλο, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός είναι γενικά αίθριος, από το βράδυ όμως θα δημιουργηθούν τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, με τοπικές βροχές κυρίως από το βραδύ. Λίγα χιόνια αναμένονται το βράδυ στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία το θερμόμετρο θα δείξει 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις αρχικά στα νότια και από το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές, αλλά και ασθενείς χιονοπτώσεις από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως από αργά το βράδυ οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αρχικά τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια οι οποίες από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Περαιτέρω μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Τρίτη (25-11-2014), όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια Ηπειρωτικά. Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Λίγα χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Από το μεσημέρι βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη.