ΕΛΛΑΔΑ

Καταργείται από το «παράθυρο» η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ

Καταργείται από το «παράθυρο» η μονιμότητα στις ΔΕΚΟ

Πυρετώδης είναι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, η επιτυχία της οποίας θα κρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα ζητά την κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ καθώς και τα προνόμια των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις, μέσω πράξης νομοθετικού περιεχομένου, όπως είχε αποκαλύψει το newsbomb.gr εδώ και δύο εβδομάδες.

Πλέον, ετοιμάζεται το κείμενο της συμφωνίας, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο άμεσα και πάντως πριν τις 9 το βράδυ, οπότε και έχει προγραμματιστεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κυβέρνηση και τρόικα έχουν ήδη καταλήξει σε συμφωνία για τις αποκλίσεις 3,3 δισ. ευρώ και μένουν μόνον τεχνικές λεπτομέρειες, που αποτελούν αντικείμενο συνάντησης κατώτατου κλιμακίου της τρόικας με Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν διασώζεται ο θεσμός της μετενέργειας, που δίνει εξάμηνη παράταση στην ισχύ των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων, ενώ ο κατώτατος μισθός αναμένεται ότι θα περικοπεί κατά 20%-22%.

Το προσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης βρίσκεται στα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών. Σε αυτό υπάρχει πρόβλεψη για μείωση των πολυτεκνικών επιδομάτων και περικοπή των κύριων συντάξεων κατά 20% περίπου.