ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίασαν στον Παπούλια το νέο σχέδιο για την Αθήνα

Παρουσίασαν στον Παπούλια το νέο σχέδιο για την Αθήνα

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ενημερώθηκε για την αρχιτεκτονική μελέτη ανασυγκρότησης του κέντρου της Αθήνας, από την αντιπροσωπία του Ιδρύματος Ωνάση, που είχε την πρωτοβουλία για το σχέδιο ανάπλασης.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Ιωαννίδης και η γραμματέας Μαριάννα Μόσχου παρουσίασαν στον κ. Παπούλια για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, ένα θέμα για το οποίο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα, ενημερώθηκε και για την επέκταση κυκλοφορίας του τραμ, μέσο που όπως υποστήριξε ο κ. Παπούλιας μεγάλωσε με αυτό και ελπίζει να γυρίσει.

Θετική ήταν η απάντηση του προέδρου του ιδρύματος σχετικά με το τραμ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως θα γυρίσει και μάλιστα «θα είναι βασικό μέσο. Μιλάμε για τη δημιουργία πόλων ενδιαφέροντος: οικονομικού, εμπορικού, πολιτιστικού καθώς το κέντρο είναι μία Πανεπιστημιούπολη με δέκα Πανεπιστημιακά κτίρια», τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει και για τα χρονοδιαγράμματα, ενώ ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι «δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα, ούτε η πορνεία, ούτε τα ναρκωτικά, ούτε η ανεργία, ούτε η ανέχεια. Αλλά βοηθάμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να αλλάξει το τοπίο».