ΕΛΛΑΔΑ

Γεγονός το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αττική!

Γεγονός το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αττική!

Στην ανακοίνωση του πρώτου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Αττική προχώρησε ο Μιχάλη Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στην παρουσίαση των νέων 200, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, γνωστοποίησε πως το εν λόγω κέντρο υποδοχής θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κέντρο υποδοχής θα φιλοξενήσεις αρχικά περίπου 1000 λαθρομετανάστες, ενώ ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές της αστυνομίας και το Δήμο Αχαρνών.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας, Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, σκοπευτήρια, Σχολή μετεκπαίδευσης καθώς και ένα μικρό κρατητήριο ανηλίκων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως μέχρι τις 11 Απριλίου θα ενισχύσουν την Ομάδα ΔΙΑΣ, άλλοι 700 αστυνομικοί αυξάνοντας το συνολικό δυναμικό της στους 2.900. Με αυτόν τρόπο καλύπτονται οι 178 προβλεπόμενες θέσεις καθώς και 15 τομείς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως σιγά- σιγά η Αθήνα αποκτά όψη πόλης με τις επιχειρήσεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία για τη δημιουργία τριών κέντρων υποδοχής μεταναστών σε κάθε περιφέρεια, αποσύρθηκε από τη Βουλή μετά από αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί η υγειονομική διάταξη για τους μετανάστες.