ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντούν οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου για το ημερολόγιο-βόμβα

Τι απαντούν οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου για το ημερολόγιο-βόμβα

Έκπληξη εκφράζουν οι δικηγόροι του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου για το περίφημο ημερολόγιο του πρώην υπουργού.

Ισχυρίζονται ότι πρόκειται για «πληροφορίες, που συμβάλλουν στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων σχετικά με την αλήθεια για την υπόθεση αυτή».

Σημειώνουν, ωστόσο, ότι «το υπόλοιπο υλικό της σχετικής δικογραφίας» από τις έρευνες στο γραφείο και το σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου θα το έχουν στα χέρια τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, έχει ως εξής:

Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρ. υπουργού κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, προσωρινά κρατούμενου από τη Δευτέρα του Πάσχα 16.4.2012 στις φυλακές Κορυδαλλού, έλαβαν με βαθιά έκπληξη γνώση ότι σε Μ.Μ.Ε. διακινούνται πληροφορίες αναφερόμενες δήθεν στο ανακριτικό υλικό της υπόθεσης του πρ. υπουργού, που προέρχεται δήθεν από τα κατασχεθέντα έγγραφα κ.λ.π. στο γραφείο και την οικία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, οι οποίες πληροφορίες συμβάλλουν στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων σχετικά με την αλήθεια για την υπόθεση αυτή.

Διευκρινίζεται ότι, κατόπιν –από ημερών- αιτήματός μας προς τον αρμόδιο Ανακριτή του ν. 4022, το υπόλοιπο υλικό της σχετικής δικογραφίας, προερχόμενο κατά βάση από τις εν λόγω έρευνες στο γραφείο και την οικία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, θα τεθεί στη διάθεσή μας την ερχόμενη Δευτέρα 21.5.2012 και ώρα 09.30 π.μ.

Οι διακινούμενες πληροφορίες σε σχέση με το ως άνω υλικό συνδέονται –σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα- με «εισαγγελικές πηγές».

Θεωρούμε ότι η ποινική προδικασία τελεί υπό συγκεκριμένες αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στις οποίες ανήκει και η αρχή της μυστικότητας.

Πιστεύουμε ότι ιδιαίτερα σε κρίσιμες υποθέσεις οι βασικές διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατ’ εξοχήν εκείνες που αποτυπώνουν συνταγματικές διατάξεις, τυγχάνουν μεγάλης προσοχής κατά την εφαρμογή τους. Η προδικασία αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τμήμα της ποινικής δίκης που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει απόκλιση ή κάμψη των θεμελιωδών αρχών που την αφορούν και την καλύπτουν.

Εκφράζουμε την πίστη μας στη Δικαιοσύνη και το έργο που επιτελεί. Θεωρούμε ότι ακριβώς σε κρίσιμες υποθέσεις η απόλυτη και άψογη λειτουργία της Δικαιοσύνης συμβάλλει στην ανάδειξη και καταξίωση του Κράτους Δικαίου και έτσι στην εμπέδωσή του.