ΕΛΛΑΔΑ

Στερεύει η κάνουλα στα Τρίκαλα: Έκλεισαν 128 βενζινάδικα

Στερεύει η κάνουλα στα Τρίκαλα: Έκλεισαν 128 βενζινάδικα

Δραματική είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος των βενζινοπωλών λόγω της οικονομικής ύφεσης των τελευταίων ετών, όπως περιέγραψαν σε χθεσινή τους συνάντηση οι Τρικαλινοί βενζινοπώλες.

Όπως οι ίδιοι επεσήμαναν τα λουκέτα που μπήκαν σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα οδηγούν τον κλάδο σε αφανισμό.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Τάσος Γκούμας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «από τα 224 πρατήρια υγρών καυσίμων που υπήρχαν προ τετραετίας, σήμερα λειτουργούν 96…».

Καταλυτική σημασία για την όξυνση του φαινομένου έχει και η «εξοντωτική» τιμολογιακή πολιτική, όπως την χαρακτήρισαν, που εφαρμόζεται στα καύσιμα.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, ένα μεγάλο ποσοστό (56%) των χρημάτων για προμήθεια βενζίνης από τους πολίτες πηγαίνει σε φόρους, το 40% στα Διυλιστήρια, το 3% στις Εταιρείες Πετρελαιοειδών και μόλις το 1% στους πρατηριούχους, γι’ αυτό και πάγια αιτήματα του κλάδου είναι η ριζική μείωση του φόρου κατανάλωσης των καυσίμων και η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Φυσικά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην αύξηση των περιστατικών των ένοπλων επιθέσεων και ληστειών σε πρατηριούχους τα οποία τους οδηγούν στην απόφαση να μη διανυκτερεύουν, αφού θεωρούν ότι θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.