ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη των 8 μελών της Χρυσής Αυγής στη Βέροια

Αναβλήθηκε η δίκη των 8 μελών της Χρυσής Αυγής στη Βέροια

Για την Τετάρτη, 13 Ιουνίου ανεβλήθη η δίκη των οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής, στη Βέροια, ένας εκ των οποίων ήταν ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Πέλλα, Ιωάννης Σαχινίδης.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, αίτημα που έγινε δεκτό από τη δικαστική έδρα.

Νωρίτερα, έξω από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο στη Βέροια, όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει η δίκη, η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Έξω από το δικαστικό μέγαρο υπήρξε πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ συγκεντρώθηκαν και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής συνεπλάκησαν με νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου που διένειμαν έντυπο προεκλογικό υλικό. Όταν στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, οι δυο ομάδες τράπηκαν σε φυγή και διέφυγαν προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Λίγο αργότερα, 15-20 μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν σε καφενείο και επιτέθηκαν σε θαμώνες, σπάζοντας και εξοπλισμό. Εξαιτίας της επίθεσης, τραυματίστηκε ένας 53χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Εις βάρος των οκτώ μελών της Χρυσής Αυγής σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή.

Διαβάστε επίσης:

Βέροια: Δικάζονται τα μέλη και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής