ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Αυλώνα ο «δράκος» της Πάρου

Στις φυλακές Αυλώνα ο «δράκος» της Πάρου

Στις φυλακές Αυλώνα μεταφέρθηκε ο νεαρός Πακιστανός, ο οποίος κατηγορείται για την κακοποίηση της 15χρονης στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Ο Αχμέτ Βακάς διανυκτέρευσε στο Μεταγωγών του Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη μεταφερθεί στις φυλακές προκειμένου να προφυλακιστεί.

Την προφυλάκισή του στις φυλακές Αυλώνα αποφάσισαν ομόφωνα ο εισαγγελέας και ο ανακριτής της Σύρου, όπου το πρωί της Τρίτης ο 19χρονος Πακιστανός απολογήθηκε. Το απόγευμα αφίχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Παρόλα, όμως, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ερωτηματικά προκαλεί η ευκολία με την οποία μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν στο πλοίο, με σκοπό να λιντσάρουν τον Πακιστανό, ενώ έσπασαν και ένα από τα τζάμια της κλούβας του Τμήματος Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. που τον παρέλαβε από τον Πειραιά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βακάς είναι απόπειρα αυτοκτονίας, απόπειρα βιασμού, ληστεία και παράνομη εργασία. Η συνήγορος υπεράσπισης, που όρισε ο ανακριτής Σύρου, κ. Αλέκα Δήμου, επεσήμανε με ανακοίνωσή της ότι η αποδοχή του διορισμού είναι υποχρεωτική βάσει του νόμου. Η ίδια δήλωσε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» για την πρώτη της συνάντηση με τον Πακιστανό ότι αντίκρισε έναν καχεκτικό άνδρα, που μιλάει σπαστά ελληνικά. Το πρώτο πράγμα που της ζήτησε ήταν να επικοινωνήσει με τη μητέρα του στο Πακιστάν. «Με εντυπωσίασε η ψυχραιμία του. Μιλάει σπαστά ελληνικά αλλά καταλαβαίνει σχεδόν τα πάντα που ακούει. Ο ίδιος λέει ότι γεννήθηκε το 1993. Με τη μητέρα του δεν έχουμε επικοινωνήσει ακόμα γιατί δεν έχουμε προλάβει να βρούμε διερμηνέα. Πρόθεση του ίδιου είναι να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό της ηλικίας, όπως προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα».

Ο 19χρονος Πακιστανός, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ζήτησε συγγνώμη από τη 15χρονη Μυρτώ, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, και από την οικογένειά της.

Διαβάστε επίσης:

«Δράκος» της Πάρου: Την χτύπησα στο κεφάλι με μια πέτρα πέντε κιλών

Ένταση κατά τη μεταγωγή του Πακιστανού

Video: Με κουκούλα μεταφέρθηκε στον ανακριτή ο «δράκος» της Πάρου