ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: «Τα περιπολικά δεν περνούν από ΚΤΕΟ»

Λαμία: «Τα περιπολικά δεν περνούν από ΚΤΕΟ»

Τραγική φαίνεται πως είναι η κατάσταση σχετικά με τη συντήρηση των περιπολικών.

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να επισκευαστούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν περνούν από ΚΤΕΟ.

Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία έφερε στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ του LamiaReport. Αφορμή στάθηκε το τροχαίο με το τζιπ της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Συνδικαλιστής αστυνομικός υποστήριξε στο LamiaReport πως παρόλο που είναι πολλά χρόνια στο Σώμα, δεν θυμάται να πέρασε κάποιο αυτοκίνητο από ΚΤΕΟ. «Τα χρήματα που διαθέτει το υπουργείο είναι μόνο για αλλαγή λαδιού και φίλτρου. Άντε και τα τακάκια στα φρένα, μέχρι εκεί. Αν πάθει κάποια βλάβη ή παροπλίζεται ή κάνουμε έρανο μεταξύ μας για να το φτιάξουμε ή παρακαλάμε γνωστούς και φίλους να βοηθήσουν. Υπάρχουν αυτοκίνητα που κινούνται σχεδόν όλο το 24ωρο, με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, με διαφορετικούς οδηγούς... Αυτοκίνητα σαράβαλα και επικίνδυνα, με τα οποία καλούμαστε να κυνηγήσουμε κακοποιούς.... Τα συμπεράσματα δικά σας» ανέφερε συγκεκριμένα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο ομάδες ΟΠΚΕ στη Φθιώτιδα είχαν τέσσερα αυτοκίνητα. Τα δύο είναι παροπλισμένα από μηχανική βλάβη και μετά το χθεσινό τροχαίο έμειναν με ένα αυτοκίνητο. Σε ανάλογη μοίρα βρίσκεται και το Α.Τ. και η Τροχαία. Το χειμώνα πάνε στα χιόνια και στις βροχές με διαλυμένα λάστιχα, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή.