ΕΛΛΑΔΑ

Στα άκρα η σύγκρουση για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Στα άκρα η σύγκρουση για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Το υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να ξαναστείλουν τα ονόματα των υπαλλήλων -Μανιτάκης: Συγνώμη, λάθος!

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των Δημοσίων υπαλλήλων για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η αποστολή των στοιχείων για τους δημοσίους υπαλλήλους του Δημοσίου που αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας έχει εξελιχθεί σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και ούτε ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Την στιγμή που οι εργαζόμενοι στους δήμους κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, οι υπηρεσίες διοικητικού των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης τελούν υπό κατάληψη με κίνδυνο να καθυστερήσει ακόμη και η καταβολή της μισθοδοσίας συνόλου των υπαλλήλων και οι δήμαρχοι αρνούνται να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις, η ηγεσία του υπουργείου δηλώνει: «Συγνώμη λάθος».

Με την νέα εγκύκλιο του, η οποία στην ουσία φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη, ζητεί ακόμη και οι υπηρεσίες που έστειλαν κανονικά τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα στο υπουργείο να τα ξαναστείλουν με βάση και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», στην εγκύκλιο του υπουργείου αναφέρονται:

«Για την εφαρμογή του νόμου 4093/2012 επισυνάπτονται επιπρόσθετες διευκρινιστικές οδηγίες, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας εγκυκλίου και οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού των φορέων που έχουν ήδη καταχωρήσει στοιχεία στην εφαρμογή της απογραφής, εφόσον διαπιστώσουν, μετά τις επισυναπτόμενες διευκρινίσεις, αποκλίσεις στον τρόπο υπολογισμού των στοιχείων του προσωπικού τους, καλούνται να υποβάλουν εκ νέου τα στοιχεία στην εφαρμογή. Η Υπηρεσία μας θα λάβει υπόψη την τελευταία καταχώριση».

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Σε νέες συγκεντρώσεις και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρούν σήμερα ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12.30 μ.μ.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15.00 έως τις 19.00 για την απογευματινή βάρδια, θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η συγκέντρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα γίνει στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ενδιάμεση στάση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα είναι σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.