ΕΛΛΑΔΑ

Το σύνθημα για τη φωταγώγηση του Συντάγματος έδωσε ο Καμίνης

Το σύνθημα για τη φωταγώγηση του Συντάγματος έδωσε ο Καμίνης

Στην πλατεία Συντάγματος μπροστά σε πλήθος κόσμου, δεκάδες παιδάκια και τους γονείς τους ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έδωσε το σύνθημα της φωταγώγησης 16 χριστουγεννιάτικων δέντρων που δημιούργησαν με τη δική τους εικαστική προσέγγιση σπουδαστές, εγκαινιάζοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από νωρίς η συμφωνική ορχήστρα και η Big Band του δήμου Αθηναίων διαμόρφωσαν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες εορταστική ατμόσφαιρα και λίγο μετά οι υπεύθυνοι χαιρέτισαν την εκδήλωση και τόνισαν ότι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φετινό μουσικό πρόγραμμα υπόσχονται να μας αλλάξουν την διάθεση. Από τις 11 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου 550 μουσικοί θα δώσουν το παρών σε συνολικά 30 γειτονιές και κέντρα Πολιτισμού που οργανώθηκαν για τις ημέρες αυτές.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων διευκρίνισε ότι σε πείσμα των σκληρών και δυσκολότατων καιρών η Αθήνα γιορτάζει, παλεύει, μένει ζωντανή και θα γίνει γιορτινή. «Καθένας για όλους και όλοι για τον καθένα είπαμε φέτος και κάναμε σύνθημα μας την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή». Όπως τόνισε ο κ. Καμίνης «όλοι οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν δικαίωμα στη γιορτή. Όλες οι ηλικίες, οι φυλές και οι θρησκείες. Άνεργοι και συνταξιούχοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άστεγοι, ευπαθείς ομάδες, οικογένειες που χειμάζονται οικονομικά, συμπολίτες μας που έμειναν μόνοι τους».

Επισημαίνοντας την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας ο κ. Καμίνης τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έμειναν πιστές στο χαμηλότερο δυνατό οικονομικό κόστος, δαπανώντας, όπως και πέρσι, μόλις το 10% των χρημάτων που ξοδεύονταν τα προηγούμενα χρόνια. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν στοχεύουν στον εύκολο και φανταχτερό εντυπωσιασμό, δεν βασίζονται στην αλόγιστη σπατάλη.

Αναζητούν και φιλοδοξούν να ξαναζωντανέψουν το βαθύτερο, το ουμανιστικό και πανανθρώπινο νόημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ώστε να λαμπρύνουν την πόλη όπως αξίζει σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, με μακρόχρονη παράδοση πολιτισμού και ιστορίας.