ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Δύο τραυματίες στα επεισόδια του Αιτωλικού

Βίντεο: Δύο τραυματίες στα επεισόδια του Αιτωλικού

Δύο τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νέων επεισοδίων που ξέσπασαν νωρίς το πρωί στο χώρο της λαϊκής αγοράς του Αιτωλικού.

Για αδιευκρίνιστους λόγους δυο αθίγγανοι επιτέθηκαν σε δύο κατοίκους οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου φέροντας τραύματα απο τον ξυλοδαρμό.

Στον ένα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε, ωστόσο όμως ο δεύτερος παρέμεινε για νοσηλεία μιας και φέρει σοβαρότερα τραύματα.

Οι δύο αθίγγανοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς αμέσως μετά το επεισόδιο και μεταφέρθηκαν αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, το οποίο μέσα σε ελάχιστα λεπτά κυριολεκτικά πολιορκήθηκε από εξαγριωμένους Αιτωλικιώτες.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς των δύο φερόμενων δραστών προς την Ασφάλεια Μεσολογγίου, για αποφυγή νέων επεισοδίων.

Ωστόσο τα επεισόδια τελικά δεν αποφεύχθηκαν, με τις δύο ομάδες ρομα και κατοίκων να έχουν έρθει σε ευθεία σύγκρουση στους δρόμους της πόλης.

Οι αθίγγανοι αποτραβήχθηκαν στον οικισμό τους πίσω από το γήπεδο του Αιτωλικού, βάζοντας φωτιά σε παλιά λάστιχα καθώς και ένα αυτοκίνητο. Η άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εκτόνωσε προς στιγμή την κατάσταση παρόλα αυτά όμως η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού με πλήρη ανάπτυξη μονάδων της ΕΛ.ΑΣ.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη θυμίζοντας εικόνες του περασμένου Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή. οι κάτοικοι τώρα απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αφού όπως λένε η κατάσταση στην δημοτική ενότητα Αιτωλικού από την παραβατική συμπεριφορά των αθίγγανων είναι εκτός ελέγχου.

Δείτε το βίντεο από το onairnews.gr: