ΕΛΛΑΔΑ

25.000 ραβασάκια σε καταθέτες του εξωτερικού

25.000 ραβασάκια σε καταθέτες του εξωτερικού

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία αποστολή σημειωμάτων σε καταθέτες του εξωτερικού από τη λίστα των 54.000 πολιτών με χρήματα σε ξένες τράπεζες, που έχει προκύψει από στοιχεία της ΤτΕ.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Παραπολιτικά», μετά τον πρώτο έλεγχο και τη διασταύρωση των στοιχείων των καταθετών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, άρχισαν να αποστέλλονται μαζικά επιστολές στου υπόλογους, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τις πηγές προέλευσης των εισοδημάτων τους.

Το συνολικό ποσό των επίμαχων καταθέσεων ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η φορολόγησή τους θα φέρει σημαντικά έσοδα στα ταμεία του κράτους. Από τους καταθέτες εκτιμάται ότι το 30% θα καταφέρει να δικαιολογήσει τα ποσά που έστειλε σε ξένα ιδρύματα και το υπόλοιπο 70% θα περάσει από το δημόσιο ταμείο.

Το υπουργείο αναζητά ακόμα και τους κληρονόμους, στις περιπτώσεις που οι καταθέτες έχουν φύγει από τη ζωή, ή τους νόμιμους εκπροσώπους όσων κατοικούν στο εξωτερικό, ώστε να καταβληθούν σε κάθε περίπτωση οι φόροι, ανάλογα με το ύψος των καταθέσεων, αλλά και τα τσουχτερά πρόστιμα.

Διαβάστε επίσης:

Πετρέλαιο και φόροι δεν γέμισαν τα ταμεία του κράτους

«Ποινή» σε όσους μαζέψουν λιγότερες αποδείξεις