ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε γιάφκα των «Πυρήνων» στο Μαρούσι

Εντοπίστηκε γιάφκα των «Πυρήνων» στο Μαρούσι

Έρευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε διαμέρισμα που εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ στο Μαρούσι και σχετίζεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το διαμέρισμα εκτιμάται ότι πρόκειται για κρησφύγετο της οργάνωσης, που φέρονται ως μέλη της οι συλληφθέντες.

Πρόκειται για ένα τετραώροφο κτίριο στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν διεξοδικά το χώρο και το κτίριο εντόπισαν σημαντικά στοιχεία, κυρίως υλικά συναρμολόγησης εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και ευρήματα τα οποία συνδέουν την οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» με την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως από τη στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων δραστών της διπλής ληστείας στο Βελβεντό της Κοζάνης έως τη στιγμή που έφτασε η αντιτρομοκρατική στο Μαρούσι, κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο διαμέρισμα.

Ο αφαλός της πόρτας ήταν σπασμένος, αλλά τελικά κανείς δεν κατάφερε να μπει στο χώρο και να αφαιρέσει στοιχεία και αντικείμενα.

Μετά από την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, η αστυνομία δέχτηκε τηλεφώνημα από κάτοικο της περιοχής που αναγνώρισε έναν εκ των συλληφθέντων, ο οποίος φέρεται να είχε νοικιάσει το σπίτι με πλαστή ταυτότητα.

Σε δίκη δύο εκ των συλληφθέντων

Εν τω μεταξύ, στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων» παραπέμπονται σήμερα δύο εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Τα εντάλματα αφορούσαν συγκεκριμένα παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοί είναι οι δράστες του Βελβεντού

Την Τετάρτη η απολογία των ληστών του Βελβεντού