ΕΛΛΑΔΑ

Ποιες θα είναι οι ποινές για όσους αντιγράψουν στις Πανελλαδικές

Ποιες θα είναι οι ποινές για όσους αντιγράψουν στις Πανελλαδικές

Η «ώρα μηδέν» για χιλιάδες μαθητές της Τρίτης Λυκείου έχει φθάσει, καθώς την Παρασκευή θα περάσουν από τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίεςθα κρίνουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές καλούνται να αποβάλουν το άγχος των εξετάσεων και να αποδώσουν όσο το δυνατόν υψηλότερα. Παρακάτω ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για το τι μπορούν να έχουν μαζί τους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ενώ πολύ αυστηρές θα είναι οι ποινές για την αντιγραφή στις εξετάσεις.

Ο μαθητής ο οποίος πιαστεί να αντιγράφει από το γραπτό κάποιου άλλου, ή να έχει την ώρα της εξέτασης σημειώσεις, βιβλία ή «σκονάκια», θα μηδενίζεται σύμφωνα με τον νόμο, ενώ η Λυκειακή επιτροπή πριν επιβάλλει την ποινή θα καλεί σε προφορική ομολογία τον μαθητή, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους δεν συμμορφώνονται στις παρατηρήσεις των επιτηρητών τους και εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή της εξέτασης, αναφέρει το Εθνος.

Τι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι μαθητές στα εξεταστικά κέντρα:
Το δελτίο εξεταζόμενου
Την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο
Δύο στυλό διαρκείας μπλε ή μαύρου χρώματος
Θερμός με νερό ή αναψυκτικό

Τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους:

Στα εξεταστικά κέντρα, υπάρχουν ειδικά μηχανήματα «κόφτες» για κινητά, ωστόσο για παν ενδεχόμενο καλό θα ήταν να μην το έχουν στην κατοχή τους. Σε περίπτωση που εντοπιστεί κινητό πάνω σε μαθητή την ώρα των εξετάσεων, οι επιπτώσεις είναι σοβαρές
Σημειώσεις, βιβλία, «σκονάκια» κατά την ώρα της εξέτασης. Σύμφωνα με τον νόμο, η κατοχή τους μπορεί να οδηγήσει σε μηδενισμό
Υπολογιστικές μηχανές
Διορθωτικό μπλάνκο