ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ εξήγγειλε η ΚΕΔΕ

Προσφυγή στο ΣτΕ εξήγγειλε η ΚΕΔΕ

Προσφυγή στο ΣτΕ και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων των σχολικών φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και κατά του Παρατηρητηρίου ΟΤΑ για αντισυνταγματικότητα, αποφάσισε σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζει «την πλήρη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα», δηλώνοντας παράλληλα «υπέρ της κινητικότητας και αξιολόγησης των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα χωρίς εξαιρέσεις».

Την ίδια ώρα, ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα στη Βουλή θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση. Μάλιστα, στην περίπτωση που δεν συμβεί κάτι τέτοιο, οι δήμοι θα προχωρήσουν μόνοι τους τη διαδικασία αξιολόγησης, με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε μέχρι τέλος Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά στη σύνταξη των προϋπολογισμών των δήμων το δ.σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε οι δήμοι να μη στείλουν στοιχεία για τα προσχέδια των προϋπολογισμών στο Παρατηρητήριο, αλλά τα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν στην ψήφιση των προϋπολογισμών τους και θα τα αποστείλουν στην εποπτεύουσα αρχή, δηλαδή στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας.