ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε αίτημα σχολικών φυλάκων για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα

Απορρίφθηκε αίτημα σχολικών φυλάκων για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν 89 σχολικοί φύλακες του κεντρικού δήμου, με το οποίο ζητούσαν να εξαιρεθούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας και να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να κριθεί στην ουσία της η υπόθεση.


Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης εξετάστηκε ως μάρτυρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό των σχολικών φυλάκων.

«Αυτήν την περίοδο έχουν σημειωθεί πολλοί βανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης. Σκεφτείτε τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλοί φύλακες. Έχουν προσωπική σχέση με τα παιδιά. Είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι» σημείωσε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά τους, οι σχολικοί φύλακες τόνισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επισημαίνοντας τις δραματικές συνέπειες που θα έχει στα εισοδήματά τους η υπαγωγή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Το δικαστήριο πάντως δεν έκανε δεκτούς τους παραπάνω ισχυρισμούς, απορρίπτοντας το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που θα τους επέτρεπε να παραμείνουν στην εργασία τους.

Η ουσία της υπόθεσης θα κριθεί στις 31 Οκτωβρίου.