ΕΛΛΑΔΑ

Αμυγδαλέζα: Πεδίο μάχης το στρατόπεδο κράτησης (Φωτό & Βίντεο)

Αμυγδαλέζα: Πεδίο μάχης το στρατόπεδο κράτησης (Φωτό & Βίντεο)

Η παράταση του χρόνου κράτησής τους από 12 σε 18 μήνες ήταν ο λόγος που οδήγησε στην εξέγερση- Δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Λίγο μετά τη μία το βράδυ ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.

Όλα ξεκίνησαν στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι αλλοδαποί που κρατούνται στασίασαν κατά την ώρα διανομής του φαγητού και επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών φρουρών. Την ίδια ώρα άναψαν φωτιές σε στρώματα.

Αμέσως στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την αστυνομία, να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί. Ασφαλείς πληροφορίες για τραυματισμένους μετανάστες δεν υπάρχουν.

1960110

Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση κρότου λάμψης, ενώ δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν έχουν γίνει και αποδράσεις αλλοδαπών.

Τα επεισόδια έληξαν και αποκαταστάθηκε η τάξη λίγο μετά τη μία, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε και η καταμέτρηση των φθορών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.

110813084543 3675

Oι λόγοι της εξέγερσης

Η παράταση του χρόνου κράτησής τους από 12 σε 18 μήνες ήταν ο λόγος που οδήγησε στην εξέγερση. Από την «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλθηκε ότι οι κρατούμενοι εναντιώθηκαν στους φρουρούς και επειδή η διοίκηση του κέντρου είχε κόψει το ρεύμα τις τελευταίες 3 μέρες, με το αιτιολογικό ότι σε κάποια κοντέινερ οι κρατούμενοι είχαν ανοίξει τα κλιματιστικά.

110813084545 5890

Υπενθυμίζεται ότι στο στρατόπεδο κρατούνται 2.500 μετανάστες. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Εξέγερση μεταναστών στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα (video)

Εξέγερση στην Αμυγδαλέζα: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξέγερση στο κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Αμυγδαλέζα: Τραυματίες δέκα αστυνομικοί