ΕΛΛΑΔΑ

Προπηλάκισαν την Φώφη Γεννηματά στο υπουργείο Οικονομικών

Προπηλάκισαν την Φώφη Γεννηματά στο υπουργείο Οικονομικών

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 18:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας προπηλάκισαν την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά έξω από το υπουργείο. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν άμεσα και φυγάδεψαν την αναπληρώτρια υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Η ένταση προκλήθηκε όταν η Πρόεδρος Σωματείου Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου, κ. Ουρανία Μπίρμπα ρώτησε την κ. Γεννηματά τι αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια των συσκέψεων. Ωστόσο, τα αίματα «άναψαν», καθώς όπως υποστήριξε η πρόεδρος δεν δόθηκε καμία σχετική απάντηση από την αναπληρώτρια υπουργό.

«Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου»

Η Πρόεδρος Σωματείου Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου μιλώντας για το περιστατικό έκανε λόγο «για θέτρο του παραλόγου». Σύμφωνα με την Πρόεδρο εδώ και οχτώ μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, ενώ καταγγέλλει πως έχουν γίνει αλλεπάλλες συσκέψεις χωρίς αποτέλεσμα.

Οι εργαζόμενοι από την ΕΛΒΟ, την ΕΑΣ, τη ΛΑΡΚΟ και την ΠΥΡΚΑΛ, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον «ξαφνικό θάνατο» της αμυντικής βιομηχανίας.

Το ραντεβού του δόθηκε το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και από εκεί πορεύτηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου και τη Βουλή, ενώ η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε επίσης:

Έξω από το ΥΠΟΙΚ οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία (pics-vid)

Στους δρόμους εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία (pics-vid)