ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η απολογία του Χρήστου Παππά

Σήμερα η απολογία του Χρήστου Παππά

Ενώπιον ανακριτή θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι, στις 13:00, ο τελευταίος εκ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς.

Μετά την απόφαση της προφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Γιώργου Πατέλη, με ενδιαφέρον αναμένεται και η απολογία του φερόμενου ως «υπαρχηγού» της οργάνωσης σύμφωνα με το πόρισμα, Νίκου Παππά.

Στις 13.00 το μεσημέρι, προγραμματίστηκε εκ νέου η μεταγωγή του Χρήστου Παππά στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για την απολογία του. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένη για τις 10:30.

Λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος ολοκλήρωσε την απολογία του και κρίθηκε προφυλακιστέος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ την ιδία τύχη είχε και ο «πυρηνάρχης» της ΤΟ Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κατ'ομολογία δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης θα μεταφερθούν στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν. Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν είναι η γυναίκα και η κόρη καθώς επίσης και περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος ( Μιχαλολιάκος) έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Εντωμεταξύ, συνελήφθη από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και η 50χρονη, μέλος της Χρυσής Αυγής, η οποία θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα. Η 50χρονη αναζητούνταν για εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία συνελήφθη προχθές ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες οι Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Στη φυλακή και ο Γιώργος Πατέλης

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου

Την Πέμπτη το πρωί η απολογία του Παππά

Πώς αντέδρασε η Ζαρούλια στην προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου (βίντεο)