ΕΛΛΑΔΑ

Επ΄ αυτοφώρω σύλληψη την ώρα που «λαδώνονταν» με 250.000 ευρώ

Επ΄ αυτοφώρω σύλληψη την ώρα που «λαδώνονταν» με 250.000 ευρώ

Eπ´ αυτοφώρω συνελήφθησαν τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου την ώρα που «λαδώνονταν» με 250.000 ευρώ από κλινικάρχη.

Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρή και παρουσία του επίκουρου εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Μάλιστα, για την υπόθεση επιστρατεύτηκε και ο κοριός της ΕΥΠ ο οποίος κατέγραψε συνομιλίες ,ενώ το επίμαχο ραντεβού που κλείστηκε σήμερα το πρωί στη Λεωφόρο Θηβών καταγράφηκε και με κάμερα.

Σύμφωνα με τις αρχές το σχέδιο προέβλεπε την είσπραξη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά από τον κλινικάρχη για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε στον Οίκο Ναύτου οι οποίες δεν υφίστανται.

Όπως φέρεται να κατήγγειλε ο ίδιος ο κλινικάρχης, προ καιρού εισέπραξε 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου.

Τότε τον πλησίασε υπάλληλος του ταμείου που σήμερα είναι αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας και του πρότεινε να πάρει τα χρήματα εις διπλούν καταθέτοντας τα σχετικά παραστατικά.

Ο κλινικάρχης ενημέρωσε τις αρχές ότι η συμφωνία προέβλεπε να κρατήσει ο ίδιος περίπου 500.000 και να καταβάλλει στους υπαλλήλους από 250.000 σε δυο ισόποσες δόσεις.

Έτσι σήμερα συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του ταμείου, μια γυναίκα υπάλληλος μαζί με το σύζυγο της και ένας ακόμα υπάλληλος στον Οίκο Ναύτου.