ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα

Νέο «κύμα» ισχυρών βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές

Κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως λόγω της συσσώρευσης υδάτων που σημειώθηκε σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα αυτές να κλείσουν για αρκετές ώρες.

Ενδεικτικά, κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα έμειναν η οδός Πειραιώς, από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, η υπόγεια γέφυρα της Λεωφόρου Συγγρού, στο Δέλτα Φαλήρου και η λεωφόρος Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού.

Δείτε βίντεο από την Λεωφόρο Καραμανλή στις Αχαρνές

Σε χείμαρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι και στο Καματερό, με δεκάδες οδηγούς να ακινητοποιούνται τα οχήματά τους και να καλούν την Πυροσβεστική να τους βοηθήσει. Μάλιστα, στη Λεωφόρο Φυλής, στο τμήμα μεταξύ των οδών Γούναρη και Καματερού διακόπηκε και η κυκλοφορία, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Σημειώνεται ότι η Δυτική Αττική και ακόμα πιο συγκεκριμένα το Περιστέρι, το Ίλιον και το Καματερό παρουσίασαν τα περισσότερα προβλήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τις 11 το βράδυ είχε δεχτεί περισσότερες από 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, με τις περισσότερες να προέρχονται από τις εν λόγω περιοχές, όπου μεταξύ άλλων, έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων.

Βροχοπτώσεις σημειώνονται και σε τμήμα της Πελοποννήσου, καθώς το κύμα κακοκαιρίας έρχεται από τα δυτικά, με μικροπροβλήματα να έχουν αναφερθεί στη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή.

Νωρίς το μεσημέρι η βροχή έκανε τους δρόμους ποτάμια και η πυροσβεστική δέχτηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

el2

Στο μεταξύ, στην ορεινή Αρκαδία κεραυνός που έπεσε το μεσημέρι, έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι- Στεμνίτσα ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Δευτέρας

Στο έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της η ΕΜΥ έκανε λόγο για βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπως και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, οι οποίες στις περισσότερες περιοχές θα είναι έντονες, καθώς και για ανέμους νότιους νοτιοανατολικούς μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 8 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο.

DSC 8237

Για την Τρίτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες κατά διαστήματα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Διαβάστε επίσης:

Χείμαρροι οι δρόμοι στο Καματερό (vid)

Αττική:Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της βροχόπτωσης

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Βίντεο: Πλημμύρες και διακοπή ρεύματος στην Πάτρα

Δείτε πού υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω της κακοκαιρίας