ΕΛΛΑΔΑ

«Ξαφνικός θάνατος» για το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

«Ξαφνικός θάνατος» για το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας

Την απόλυση όλων των υπαλλήλων ζήτησε η τρόικα.

Το κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας όπως ακριβώς έγινε και με την ΕΡΤ, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυρ. Μητσοτάκη αποφασίστηκε η μέθοδος του «ξαφνικού θανάτου». Η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνεννόηση και με το υπουργείο Μεταφορών, στο οποίο ανήκει το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

Στο Ταμείο εργάζονται περίπου 120 άτομα για τα οποία το υπουργείο δεν έχει ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να κάνει. Σε συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με την ηγεσία του υπουργείου είχε εκφραστεί η βούληση για εξασφάλιση του προσωπικού. Ωστόσο με τις σημερινές εξελίξεις και την απόφαση για "λουκέτο τύπου ΕΡΤ" οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον "αέρα" και αντιμέτωποι ακόμα και με την οριστική απόλυση, όπως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και για άλλους οργανισμούς του ίδιου μεγέθους ή και μικρότερου. Όλοι αυτοί οι οργανισμού περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προς συγχώνευση οργανισμών.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – τρόικας, η διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου» δεν αφορά μεγάλες ΔΕΚΟ. Εκεί όμως θα μειωθεί το προσωπικό κατά 5 ή και 10%.

Διαβάστε επίσης:

Από ΕΡΤ, επίορκους, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και συμβασιούχους οι 4.000 απολύσεις