ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό της Μυρτούς η ομογένεια: Δεν είσαι μόνη σου!

Στο πλευρό της Μυρτούς η ομογένεια: Δεν είσαι μόνη σου!

Συγκινεί το πανελλήνιο η ανταπόκριση που βρίσκει το δράμα της Μυρτούς από την ομογένεια.

Από την πρώτη ημέρα της νοσηλείας της οι Έλληνες της μεγαλούπολης βρέθηκαν στο πλευρό της. Η συμπαράσταση και η προσφορά της ομογένειας πραγματικά συγκινούν!

Πριν από λίγες μέρες, μια άλλη 16χρονη, η ομογενής Σοφία Λαμπροπούλου, αποφάσισε να βοηθήσει ουσιαστικά και προχώρησε σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα μέσω της ιστοσελίδας YouCaring.com με στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των 25.000 δολαρίων που απαιτείται για την αγορά ενός ειδικού μηχανήματος το οποίο θα επιτρέψει στη Μυρτώ να επικοινωνεί με τους οικείους της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, με τη βοήθεια της Μαρίας Σπυριδοπούλου εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνομερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, που είχε τον συντονισμό της όλης προσπάθειας, σε μερικά 24ωρα τα λίγες εκατοντάδες δολάρια ξεπέρασαν τα 50.000 δολάρια. Έλληνες από όλο τον κόσμο, και όχι μόνο, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με μικρές κυρίως δωρεές των 10 και των 20 δολαρίων, από το υστέρημά τους, συγκεντρώθηκε το ποσό που δίνει ελπίδα για την εξέλιξη της 16χρονης Μυρτώς. Η ατελείωτη λίστα των δωρητών που ανταποκρίθηκαν στη συγκινητική εκστρατεία της ομογένειας συνέχεια μεγαλώνει.

Μεταξύ πολλών «ανώνυμων» δωρεών κάποιοι στέλνουν μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης στο νεαρό κορίτσι, που βρίσκεται καθηλωμένο στο κρεβάτι του νοσοκομείου εδώ και ενάμιση χρόνο.

Τα συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης και οι δωρεές

«Δεν έχω πολλά λεφτά, είναι το χαρτζιλίκι μου, αλλά προσεύχομαι για σένα», γράφει ο Θεόδωρος που δίνει 20$, ενώ ο Δημήτρης προσφέρει 10$ και αναφέρει: «Τις καλύτερες μου ευχές για ανάρρωση. Όλων οι σκέψεις είναι μαζί σου, Μυρτώ. Συνέχισε να αγωνίζεσαι». «Μυρτώ, η ιστορία σου με άγγιξε. Φόρτσα και κουράγιο», γράφει ο Πάολο, ένας Ιταλός που μπήκε στο φόρουμ των Ελλήνων για να συμπαρασταθεί ηθικά και οικονομικά.

Οι δωρεές θα γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος του χρόνου και, όπως όλα δείχνουν, το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ξεπερνάει κάθε αρχική προσδοκία, προσφέροντας ανακούφιση στους ανθρώπους της Μυρτώς.