ΕΛΛΑΔΑ

Στον «αέρα» το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές

Στον «αέρα» το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές

Κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους καθώς στο Εθνικό Μετσόβιο συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διαθεσιμότητα και τις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργού παιδείας.

Εχθές, Πέμπτη αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία για σήμερα και 48ωρη απεργία για Δευτέρα και Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Απεργίες έως και την Τρίτη αποφάσισαν από την πλευρά τους και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα συνεδριάσουν την Τρίτη.

Στα «άκρα» φαίνεται ότι οδηγείται η κόντρα του υπουργού με τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους πανεπιστημιακούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε θέσει ως όριο για τη σωτηρία του εξαμήνου την Δευτέρα. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί με τους διοικητικούς του Μετσόβιου.

«Διάλογος με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο κλειστό δεν γίνεται. Η Πολιτεία ούτε συναλλάσσεται ούτε εκβιάζεται» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας στην απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για νέες κινητοποιήσεις μετά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αντιτίθενται στις ρυθμίσεις τις οποίες προσπαθεί να επιβάλλει.

Διαβάστε επίσης:

Ευσταθόπουλος: Αυθαίρετες οι παρεμβάσεις του υπουργού Παιδείας

Νέα συνάντηση Αρβανιτόπουλου με διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τα ελληνικά πανεπιστήμια