ΕΛΛΑΔΑ

Ο «καραμανλικός» που έδωσε το ΟΚ για τη σύλληψη Λιάπη

Ο «καραμανλικός» που έδωσε το ΟΚ για τη σύλληψη Λιάπη

Ένα πρόσωπο φαίνεται ότι χειρίστηκε όλη την υπόθεση με τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αττικάρχη της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα.

Ο κ. Μιχαιρίνας ενημερώθηκε άμεσα για το «ειδικού χειρισμού» περιστατικό και είναι αυτός που έδωσε το ΟΚ προκειμένου οι τροχονόμοι που βρίσκονταν επί τόπου να μην... καμφθούν από την όποια επίκληση της ιδιότητας Λιάπη και να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία.

Μία διαδιακασία που στη φάση της μεταγωγής του πρώην Υπουργού στον Εισαγγελέα περιλάμβανε και χειροπέδες, ενδεχομένως καθ΄ υπερβολή.

Γιατί έχουν σημασία αυτά; Μα γιατί ο κ. Μιχαιρίνας υπηρέτησε επί έτη στην προσωπική ασφάλεια του Κώστα Καραμανλή ενώ θεωρείται ότι έχει εξαιρετική σχέση και με τον πολιτικό του προϊστάμενο, Νίκο Δένδια, εκ των στελεχών που επίσης βρίσκονται κοντά στον πρώην Πρωθυπουργό.

Με άλλα λόγια, ήταν ένας «καραμανλικός» που πέρασε χειροπέδες στον ανηψιό του Καραμανλή.

lia5

Ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία στον Μ. Λιάπη

Ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία ασκήθηκε σε βάρος του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές, από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη.

Επιπλέον του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για ανασφάλιστο όχημα, κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα αφότου συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες.

«Έσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη το ομολογώ. Δεν κυκλοφόρησα ποτέ με πλαστές πινακίδες. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα. Το έκανα για να γεμίσω τις μπαταρίες. Έκανα λάθος», δήλωσε βγαίνοντας από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης προκειμένου να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης (vid)

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στον Μιχάλη Λιάπη