ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Εμφύλιος» για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Πάτρα: «Εμφύλιος» για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Παρά την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης να μην λειτουργήσει η αγορά την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου, μια ομάδα εμπόρων έχουν αποφασίσει να ανοίξουν τα μαγαζιά τους.

Ο επιχειρηματίας Θόδωρος Δούρος στην εκπομπή «Άλφαβητα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105.3 ανέφερε ότι η πλειονότητα των εμπόρων του κέντρου θα κάνει χρήση του δικαιώματος που της δίνει ο νόμος και τουλάχιστον 200 καταστήματα θα είναι ανοικτά. Μάλιστα, προγραμματίζονται και διάφορα ψυχαγωγικά δρώμενα με σκοπό να «κατέβει» ο κόσμος στην αγορά αλλά και ως «απάντηση» σε πιθανές αντιδράσεις από μέρους εμπόρων που δεν θ’ ανοίξουν τα καταστήματα τους.

Τα καταστήματα την Κυριακή μπορούν ν’ ανοίξουν από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ενώ στην Πάτρα θα είναι ανοικτά και το βράδυ του Σαββάτου, ημέρα της Τελετής Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, από τις 8 ως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ο Πρόεδρος Εμπορικού Γιώργος Ρώρος καταλογίζει πως πίσω από την διασπαστική κίνηση βρίσκεται η ΝΟΔΕ Αχαίας και τονίζει:

«Μακριά από μας κάθε σκέψη για Λευκές Νύχτες. Να συμβάλουμε στην εμπορική κίνηση, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού, στην γιορτή της πόλης, που θα έρθουν επισκέπτες από άλλες περιοχές και χρειάζεται να τους διευκολύνουμε, θέλουμε και όχι να ανοίγουμε κάθε Κυριακή τα καταστήματά μας, όπως επιχειρούν οι «νοικοκυραίοι» «εργολάβοι του Υπουργείου Ανάπτυξης», της πολιτικής των λουκέτων, της ύφεσης και των αυτοκτονιών, που είναι οι ίδιοι οι οποίοι το 2005 για να κάνουν αγορά στα πολυκαταστήματα άνοιγαν Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα ως το βράδυ».

Πηγή: thebest.gr