ΕΛΛΑΔΑ

Άγριος ξυλοδαρμός σε νηπιαγωγείο του Έβρου

Άγριος ξυλοδαρμός σε νηπιαγωγείο του Έβρου

Πρώτο θέμα συζήτησης στον κεντρικό Έβρο είναι από την Τετάρτη το περιστατικό που συνέβη στο νηπιαγωγείο του Τυχερού.

Η διευθύντρια του νηπιαγωγείου υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από την μητέρα ενός μαθητή και μάλιστα παρουσία του παιδιού αλλά και του πατέρα ο οποίος είναι στρατιωτικός και μάλιστα παρευρέθη φορώντας τη στολή (δεδομένης της ώρας που συνέβη το περιστατικό δεν είχε ακόμα σχολάσει).

Αφορμή σύμφωνα με το thrakistime.gr αποτέλεσε η γρατζουνιά του παιδιού κάτω από το πηγούνι μετά από «σύγκρουση» που είχε με συμμαθητή του κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Η διευθύντρια που αντιλήφθηκε το τραύμα, το περιποιήθηκε, καθώς δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας αφού σε λίγη ώρα θα έληγε και το ωράριο.

Η μητέρα παρέλαβε το παιδί αλλά μισή ώρα μετά (12:50) εμφανίστηκε και πάλι στο νηπιαγωγείο μαζί με τον σύζυγό της και κάλεσαν τηλεφωνικά την νηπιαγωγό να βγει στο προαύλιο του σχολείου. Η επίθεση της μητέρας ήταν αστραπιαία. Όρμησε στην νηπιαγωγό και με κλωτσιές, μπουνιές και μαλλιοτράβηγμα ζητούσε εξηγήσεις για το χτύπημα του παιδιού στο πηγούνι και το ότι δεν κλήθηκε άμεσα στο σχολείο να δει το παιδί.

Η νηπιαγωγός, αντιλαμβανόμενη κυρίως την παρουσία και το κλάμα του παιδιού που έβλεπε την μητέρα του να χτυπά την δασκάλα του, δεν αντέδρασε, προκειμένου αυτή η τραυματική εικόνα να σταματήσει να συνεχίζεται μπροστά στα μάτια του παιδιού και φυσικά με την συναίνεση-παρουσία του στρατιωτικού πατέρα του.

nipiagoreio 533 355

Από τη φασαρία που προκλήθηκε βγήκε από το κτίριο η δεύτερη νηπιαγωγός η οποία σοκαρίστηκε αντικρίζοντας το περιστατικό. Εκεί έληξε ο ξυλοδαρμός για την διευθύντρια του νηπιαγωγείου, η οποία αφού κατάφερε να βρει τις δυνάμεις της και με την βοήθεια του συζύγου της που ενημερώθηκε άμεσα, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Τυχερού προκειμένου να καταθέσει μήνυση. Η μήνυση όμως δεν έγινε, παρά μόνο καταγραφή του γεγονότος, αφού δεν υπήρχαν παράβολα στο Α.Τ. Τυχερού!

Το σίγουρο είναι ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις επί του θέματος, σε νομικό και κοινωνικό επίπεδο, δεδομένης της συμπαράστασης που δέχεται τηλεφωνικά και προσωπικά η διευθύντρια του νηπιαγωγείου από γονείς μαθητών του νηπιαγωγείου, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη μητέρα επιτίθεται σε εκπαιδευτικό...