ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στον Πειραιά (pics+video)

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στον Πειραιά (pics+video)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στον Πειραιά, μπροστά στα μάτια δεκάδων έντρομων περαστικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία βρισκόταν στο Πασαλιμάνι, έκανε σήμα σε όχημα, μάρκας GOLF, το οποίο είχε παραβιάσει διαδοχικά κόκκινους σηματοδότες, να σταματήσει για έλεγχο.

Ο οδηγός, ένας 32χρονος αθίγγανος, αντί να σταματήσει, ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αστυνομική καταδίωξη σε κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.

aytokinito

Λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητας, ο οδηγός παρέσυρε δύο μοτοσικλέτες ιδιωτών, ενώ στη συνέχεια ακολουθώντας ξέφρενη πορεία, έπεσε πάνω σε άλλα αυτοκίνητα και εμβόλισε δύο υπηρεσιακές μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ. Ακολούθησαν τουλάχιστον 20 πυροβολισμοί.

Τελικά στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Πειραιώς και αφού νωρίτερα ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει πεζή, εισερχόμενος στο οικόπεδο της Ραλλείου, το οποίο βρίσκεται στο σημείο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

katadiwxi

Ο δράστης έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς έφερε τραύμα από σφαίρα στο πόδι, ενώ η αστυνομία ερευνά αν το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο.