ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες για την απαγωγή Καραμολέγκου

Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες για την απαγωγή Καραμολέγκου

Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται σήμερα για να απολογηθούν οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν για την απαγωγή του αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμολεγκου.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά βαρύτατων αδικημάτων: αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία.

Οι απαγωγείς οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στον εισαγγελέα και εναντίον τους ασκήθηκαν διώξεις -οι περισσότερες κακουργηματικού χαρακτήρα- για αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία (σ.σ. για την κλοπή του ταξί), διακεκριμένη περίπτωση κλοπής (σ.σ. για το αυτοκίνητο του επιχειρηματία), επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και παράνομη οπλοφορία (σ.σ. για το τοκάρεφ και τη χειροβομβίδα που είχε επάνω του ο απαγωγέας που παραδόθηκε).

Κατά πληροφορίες, οι συλληφθέντες, που δεν είχαν δικηγόρο, δεν απάντησαν στις ερωτήσεις ούτε του εισαγγελέα ούτε του ανακριτή στον οποίο οδηγήθηκαν στη συνέχεια και από τον οποίο ζήτησαν μόνο και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

f63b092dba568841a1a0a6f6906dc0f9 XL

Εντοπίστηκαν το κρησφύγετο και η μία μηχανή

Στο πεδίο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν το απόγευμα στη Βιοτεχνική Περιοχή της Κερατέας το ένα από δύο κρησφύγετα που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς τις ώρες που κρατούσαν στα χέρια τους τον επιχειρηματία. Πρόκειται για ένα εξοχικό το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανήκει σε ομογενή από τη Ρωσία.

Καθώς η πόρτα του σπιτιού είχε παραβιαστεί, το πιθανότερο είναι ο ιδιοκτήτης να μην έχει σχέση με την υπόθεση της απαγωγής. Οι δύο Μολδαβοί, άλλωστε, δούλευαν στη Βιοτεχνική Περιοχή της Κερατέας και ενδεχομένως μετά από κατόπτευση να είχαν εντοπίσει σπίτια που δεν χρησιμοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επίσης, το απόγευμα της Πέμπτης οι αρχές εντόπισαν στην περιοχή του Γέρακα και τη μία από τις δύο μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες, η οποία -όπως διαπιστώθηκε- είχε κλαπεί πριν από περίπου 20 μέρες από την ίδια αυτή περιοχή.

Όσο για τα δύο τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της απαγωγής, η έρευνα έδειξε ότι πρόκειται για δύο καρτοκινητά τα οποία προμηθεύθηκαν πριν από 15 μέρες με ψεύτικα στοιχεία Πακιστανών και τα οποία ενεργοποιήθηκαν την ημέρα της απαγωγής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, πέραν από τα τρία άτομα που πήραν μέρος στο "επιχειρησιακό" σκέλος της απαγωγής, αυτοί που μετείχαν στην διοργάνωση του όλου σχεδίου ήταν περισσότεροι. Έτσι, έκτος από τον τρίτο απαγωγέα -έναν Αλβανό- η αστυνομία αναζητά ένα ακόμη άτομο και μία γυναίκα.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το κρησφύγετο των απαγωγέων του Καραμολέγκου (Pics)

Στον εισαγγελέα το απόγευμα οι απαγωγείς του Μ. Καραμολέγκου

Πώς απήγαγαν τον Μανώλη Καραμολέγκο