ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις και από τους αγρότες της Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας

Κινητοποιήσεις και από τους αγρότες της Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας

Πιθανά και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασίσουν για τις μορφές των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι αγρότες από την Κεντρική & Ανατολική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα.

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών που τους εκπροσωπεί, είχαν αργά σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, στον οποίο εξέθεσαν τα αιτήματά τους.

Σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν τη συνάντηση απογοητευτική, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα. «Ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν. Καμία από τις δεσμεύσεις που είχαν πέρυσι δοθεί δεν έχει προχωρήσει. Το αγροτικό πετρέλαιο, για παράδειγμα, βρίσκεται στα σπάργανα» δήλωσε το μέλος της Συντονιστικής Ιωάννης Παναγής, προσθέτοντας: «Ζητάμε δικαίωμα στην παραγωγή. Αυτό θα είναι και το σύνθημα των κινητοποιήσεων μας». Σημείωσε, επίσης, ότι θα μεταφερθούν τα αποτελέσματα της συνάντησης στους αγρότες και ενδέχεται ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο να ληφθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες ζητούν να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά στη μείωση του κόστους παραγωγής και σε ό,τι αφορά στο φορολογικό η τήρηση βιβλίων να αφορά σε τζίρο άνω των 20.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η οποία αναμένεται αύριο να αποφασίσει σύμφωνα με τις δηλώσεις του μέλους της, Βαγγέλη Μπούτα, για να στηθούν μπλόκα παντού από τη Δευτέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Κινητοποιήσεις και από Σερραίους αγρότες