ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμοι να κόψουν την Ελλάδα στα δύο οι αγρότες

Έτοιμοι να κόψουν την Ελλάδα στα δύο οι αγρότες

Δυναμικές κινητοποιήσεις με μπλόκα ετοιμάζουν αγρότες σε όλη τη χώρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το φορολογικό.

Μπλόκα, που υπολογίζονται σε 30 - 40, στήνουν από τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας και οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες της Ημαθίας θα βρεθούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας. Εξάλλου, ο πρόεδρος των αγροτών Ημαθίας Τάσος Χαλκίδης, ο οποίος μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο δρόμων, αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων.

AGROTES

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν στο υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.

Στο χορό τον κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Αχαΐας
Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο οι αγρότες της Αχαΐας, καθώς οι αγρότες-μέλη των τοπικών Ενώσεων θα προχωρήσουν από τις 10.00 το πρωί σε συγκέντρωση των αγροτικών οχημάτων τους στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη.

Οι αγρότες της Αχαΐας αποφάσισαν να βγάλουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την υπερφορολόγηση που τους επιβάλλεται, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Οι αγρότες του νομού ζητούν, μεταξύ άλλων, η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά συναδέλφους τους με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προϊόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία θα αφορά σε επιμέρους ζητήματα που θα ελαστικοποιούν το μέτρο για την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων από τους αγρότες, πρόκειται να εκδώσει ακόμα και τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε το Σάββατο από την 25η Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Διαβάστε επίσης:

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες

Στηρίζει το ΚΚΕ τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι αγρότες

Στους δρόμους οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη