ΕΛΛΑΔΑ

Την οδήγησαν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας για μια φωτογραφία

Την οδήγησαν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας για μια φωτογραφία

Η «μόδα» του sexting, της αποστολής προκλητικών φωτογραφιών μέσω κινητών, παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Μια 14χρονη έπεσε θύμα bullying εξαιτίας γυμνών φωτογραφιών της που διέρρευσαν σε συμμαθητές της.


Σύμφωνα με εφημερίδα, μια 14χρονη έπεσε θύμα sexting, της αποστολής δηλαδή γυμνών φωτογραφιών . Η μητέρα του κοριτσιού αναφέρει ότι μια ημέρα αποφάσισε να μπει στο λογαριασμό που διατηρούσε η κόρη της στο Facebook και ανακάλυψε απελπισμένα μηνύματα της κόρης της.

Συγκεκριμένα, η 14χρονη έστελνε σε φίλη της ότι ήταν ένα βήμα πριν την αυτοκτονία καθώς κυκλοφορούσαν γυμνές φωτογραφίες της στο σχολείο της.

bullying1

Λίγο καιρό πριν, η 14χρονη είχε γνωρίσει έναν 17χρονο, με τον οποίο είχαν ξεκινήσει να ανταλλάσσουν μηνύματα. Κάποια στιγμή, εκείνος την έπεισε να του στείλει μια γυμνή φωτογραφία της μέσω της εφαρμογής, που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, που διαγράφονται μετά την παραλαβή τους. Εκείνη δέχτηκε να του στείλει τη φωτογραφία, νομίζοντας ότι θα διαγραφεί αυτόματα.

Ο νεαρός όμως φωτογράφισε την εικόνα με ένα δεύτερο κινητό και άρχισε να την στέλνει σε όλους τους φίλους του.

Η κατάσταση ξέφυγε και η 14χρονη άρχισε να λαμβάνει απειλητικά και υβριστικά μηνύματα από συμμαθητές της, αλλά και μαθητές από άλλα σχολεία.

Η μητέρα απευθύνθηκε και στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος όμως, συνέστησε απλά να της αλλάξουν σχολείο.

Η οικογένεια άλλαξε ακόμα και πόλη, προκειμένου να σταματήσουν τα υβριστικά μηνύματα. Αραιά και πού εμφανίζονται περίεργα μηνύματα, αλλά η 14χρονη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη ζωή της.