ΕΛΛΑΔΑ

Οι "νονοί"-προμηθευτές όπλων της "Σέχτας";

Οι "νονοί"-προμηθευτές όπλων της "Σέχτας";
Νέες πληροφορίες προκύπτουν από το διαβιβαστικό που συνοδεύει τη δικογραφία...

Νέες πληροφορίες για το κύκλωμα των "νονών" της νύχτας που αλώνιζε την Ελλάδα προκύπτουν από το διαβιβαστικό που συνοδεύει τη δικογραφία και καταγράφει συνομιλίες μεταξύ των εκβιαστών.

Ψευδώνυμα, κωδικοί, συνθήματα κυριαρχούν στις συνομιλίες προς διευκόλυνση της τακτοποίησης των υποθέσεων, θύματα της οποίας έχουν υπάρξει δεκάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά επιβεβαιώνονται διασυνδέσεις των ποινικών με τη Σέχτα Επαναστατών, καθώς από τις συνομιλίες προκύπτει ότι οι νονοί-μπράβοι προμηθεύανε με όπλα μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η σχέση ποινικών-τρομοκρατών δεν έχει «δέσει» ακόμη, οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η υπόθεση οδηγείται προς τα εκεί.

Ενδεικτική είναι η συνομιλία του κατηγορούμενου 1 με τον κατηγορούμενο 2, τον οποίο ρωτά τι κατάσταση επικρατεί στην «ομάδα» του, χαρακτηρίζει «στενό» το μέρος που μένει και «χορτόπιτα» τη χειροβομβίδα.

Οι δύο τελευταίες συλλήψεις έλαβαν χώρα χθες βράδυ στο Καματερό, ενώ ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είναι αυτός που τηλεφώνησε στον επιχειρηματία που χρωστούσε τα χρήματα στη γνωστή τραγουδίστρια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνέντευξη του Παναγιώτη Βλαστού από τη φυλακή στη δημοσιογράφο του STAR Κατερίνα Μαστραντωνάκη, στην οποία χαρακτηρίζει "γελοία" πράγματα που λέγονται γι' αυτόν από κάποιους συλληφθέντες.

Ο κατηγορούμενος για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου υποστηρίζει ότι επικαλούνται το όνομά του, προσπαθώντας να τον εμπλέξουν σε "υποθέσεις 100 και 200 ευρώ για προστασία σε μαγαζιά, τη στιγμή που κατηγορείται για υπόθεση εκατομμυρίων ευρώ".