ΕΛΛΑΔΑ

Χρήματα από την ΕΕ για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ζητά η Ελλάδα

Χρήματα από την ΕΕ για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ζητά η Ελλάδα

Φαίνεται πως οι Έλληνες πολιτικοί, αν και αργά, συνειδητοποιούν πως οι Ευρωπαίοι εταίροι εκτός από απαιτήσεις έχουν και υποχρεώσεις.

Έτσι λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που «χτύπησαν» το νησί.

Μετά την ανακήρυξη της περιοχής ως σεισμόπληκτης, από τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, οι Έλληνες υπουργοί βρίσκονται σε επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους, ώστε να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης ειδικά για την περίπτωση της Κεφαλονιάς.

KEF281732333

Μάλιστα το θέμα τέθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο επίτροπο περιφερειακής πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

Εν τω μεταξύ την συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών στην Κεφαλονιά, ζήτησε με παρέμβασή του προς την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος των «Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών», Γιώργος Χατζημαρκάκης.

XATZ92383122333

Απευθυνόμενος στην Επίτροπο Διεθνούς Συνεργασίας, Ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης κρίσεων τονίζει πως από το χτύπημα του εγκέλαδου προκλήθηκαν τραυματισμοί ανθρώπων και σοβαρές υλικές ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές προκαλώντας πανικό και τεράστια αναστάτωση στο νησί και ζητά, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί, να ενεργοποιηθούν τόσο το Κέντρο Συντονισμού και Πληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

«Οφείλουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο, ώστε να δοθεί η αναγκαία βοήθεια στην πληγείσα περιοχή και τους κατοίκους της», επισημαίνει ο κ. Χατζημαρκάκης.

Διαβάστε επίσης:

ΚΕΔΕ: 2 εκατ. ευρώ για την Κεφαλονιά

Στο χορό των μετασεισμών η Κεφαλονιά (Φωτό& Βίντεο)

Κεδίκογλου: Κανένα λάθος στην Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά μετρά τις πληγές της

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Το Newsbomb.gr στην Κεφαλονιά

Κεφαλονιά: Επαναλειτουργεί από αύριο το νοσοκομείο στο Ληξούρι

Κεφαλονιά: 5.000 οι άστεγοι - 600 σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα

Ακόμη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σε αντίσκηνα και λεωφορεία οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς

Επί ποδός για να αντιμετωπισθούν οι «πληγές» στην Κεφαλονιά