ΕΛΛΑΔΑ

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε υπαλλήλους Βουλής

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ σε υπαλλήλους Βουλής

-Τα “goldenboys” του Κοινοβουλίου απολαμβάνουν την προστασία των «εθνοπατέρων»

-«Χρυσά» ρουσφέτια και προκλητικά προνόμια

Την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δει την πόρτα της εξόδου και αναμένεται να την δουν ακόμα περισσότεροι μέσα στο 2014, κάποιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα προκλητικά προνόμια που τους παρέχουν οι «πατέρες του έθνους».

Ο λόγος φυσικά για τα “golden boys” του ελληνικού δημοσίου, τους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι όχι απλά δεν μειώνονται αλλά κατέχουν και το πανευρωπαϊκό ρεκόρ αριθμού υπαλλήλων σε Κοινοβούλια.

Οι υπάλληλοι της ελληνικής Βουλής είναι υπεράριθμοι σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και φυσικά προνομιούχοι σε σχέση με όλους τους άλλους εργαζομένους.

Οι περισσότεροι δε από τους 1.993 υπαλλήλους της Βουλής (μόνιμοι και έκτακτοι) είναι διορισμένοι μάλιστα με τις πλέον αναξιοκρατικές διαδικασίες, αφού αποτελούν προσωπικές επιλογές βουλευτών και υπουργών.

Το περίφημο «ρουσφέτι» δηλαδή καλά κρατεί, ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης και των Μνημονίων. Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας εικοσαετίας δείχνει πως μία θέση στη Βουλή είναι ίσως ο καλύτερος ρουσφετολογικός διορισμός, κάτι που αποδεικνύεται από τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των υπαλλήλων της.

Το 1993 οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν υπερέβαιναν τους 700, αλλά ο αριθμός τους άρχισε να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, αγγίζοντας σήμερα τον εξοργιστικό αριθμό των 1993!

Τα «χρυσά» προνόμια

Την ώρα που η κρίση γονάτιζε την Ελλάδα, δόθηκε μάχη για να κοπούν τελικά οι 15ος και 16ος μισθός των υπαλλήλων της Βουλής, ωστόσο εξακολουθούν να παραμένουν τα χρυσά προνόμια, τα οποία μπορούν και απολαμβάνουν.

Χαρακτηριστικό είναι πως έχουν δικαίωμα να στέλνουν δωρεάν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό της Βουλής, να ψωνίζουν από το συγκρότημα εξυπηρέτησης προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ τα έσοδα από τους χώρους που νοικιάζει η Βουλή πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής των υπαλλήλων της Βουλής, από όπου παίρνουν το εφάπαξ τους.

Γραμματέας υπαλλήλων Βουλής: Συγκρίνουν ανόμοια πράγματα

Σε παρέμβασή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 ο γραμματέας των υπαλλήλων της Βουλής κ. Θάνος Παπαϊωάννου διέψευσε τον αριθμό των υπαλλήλων χαρακτηρίζοντας «ψευδές» το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» που έκανε λόγο για «χρυσά παιδιά» και «χρυσά εφάπαξ».

«Συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Τα στοιχεία που παραθέτει για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης είναι μη συγκρίσιμα», είπε ο κ. Παπαϊωάννου υποστηρίζοντας πω τελικά οι υπάλληλοι είναι τελικά περίπου 1.200 και οι υπόλοιποι είναι επιστημονικοί συνεργάτες και φρουροί που ανήκουν στην ελληνική αστυνομία.

Ο γραμματέας των υπαλλήλων της Βουλής είπε μάλιστα πως οι υπάλληλοι στο Κοινοβούλιο έχουν μειωθεί λόγω συνταξιοδοτήσεων, ενώ τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη.

Δεν μας είπε όμως ο κ. Παπαϊωάννου:

-Πόσοι υπάλληλοι της Βουλής τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή κινητικότητας;

-Πόσοι από τους υπαλλήλους απολύθηκαν, όπως οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών ή οι σχολικοί φύλακες ή οι υπάλληλοι της ΕΡΤ;

-Πόσο κόπηκε το εφάπαξ στους υπαλλήλους της Βουλής που συνταξιοδοτήθηκαν;

-Με ποιο τρόπο έγινε η πρόσληψη των υπαλλήλων; Όλοι μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ;

Όταν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδηλώνουν έξω από το Κοινοβούλιο για τις δουλειές που έχασαν, για τις οποίες πολλοί εξ αυτών είχαν κοπιάσει επί χρόνια διαβάζοντας για να περάσουν στον ΑΣΕΠ και περιμένοντας επί χρόνια σε λίστες, κάποιοι εντός του Κοινοβουλίου απολαμβάνουν την προστασία των «εθνοπατέρων».

Όταν στο «ναό της Δημοκρατίας» βασιλεύει η αναξιοκρατία, το ρουσφέτι, η διαπλοκή και η διαφθορά, φανταστείτε τι γίνεται εκτός…

Διαβάστε επίσης:

Στους 1.983 ανέρχεται ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής

Προσλήψεις στη Βουλή μόνο μέσω ΑΣΕΠ

Μειωμένο εφάπαξ από 01-01-2014 για τους υπαλλήλους της Βουλής

Αντισυνταγματικός ο κανονισμός για συνταξιοδοτικά υπαλλήλων της Βουλής

Πιστοί σε όσους τους βόλεψαν οι υπάλληλοι της Βουλής