ΕΛΛΑΔΑ

Κάνουν «φύλλο και φτερό» την γιάφκα στου Γκύζη

Κάνουν «φύλλο και φτερό» την γιάφκα στου Γκύζη

Βαρύ οπλισμό βρήκε η αντιτρομοκρατική στη γιάφκα όπου είχαν στήσει μέλη του επιχειρησιακού τμήματος της πιο γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τουρκία.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν η έρευνα στο διαμέρισμα δευτέρου ορόφου, που βρίσκεται στην οδό Γεναδίου, στου Γκύζη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις Τούρκοι που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι είναι ενεργά μέλη του ένοπλου επιχειρησιακού βραχίονα της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο), η οποία είναι υπεύθυνη για επιθέσεις αλλά και για δολοφονίες στην γειτονική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, είχε «χτυπήσει» το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και τα γραφεία του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τέσσερα άτομα είναι ψηλά στην ιεραρχία της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Σε σακβουαγιάζ το οποίο ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα ντουλάπι, οι αστυνομικοί εντόπισαν:

- Ένα καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες,
- τρία πιστόλια,
- ένας σιγαστήρας,
- δύο υποπολυβόλα, (ένα SCORPION και ένα MINI UZI 9MM PARA),
- 6,35 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, σε μασούρια και συσκευασίες,
- δύο χειροβομβίδες F1 και
- μεγάλος αριθμός σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει τους Τούρκους εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν πείστηκαν ότι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της οδού Γεναδίου υπάρχει βαρύς οπλισμός, προχώρησαν σε επιχείρηση.

Σε βάρος ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για δολοφονία στην Τουρκία.