ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ

Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση σοβαρού κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, στην οποία εμπλέκονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εταιρείες αλλά και κρατικοί λειτουργοί.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 16 άτομα και δύο κρατικοί λειτουργοί που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, ξέπλυμα χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, κατάχρηση και κατάχρηση εξουσίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, με βάση το Πέραμα και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, καθώς και δύο δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων ο ένας εργαζόταν ως τελωνειακός και ο άλλος ήταν τμηματάρχης στο ΥΠΕΚΑ.

Συγκεκτριμένα ο τμηματάρχης κάθε φορό που θα έβγαιναν για έλεγχο οι άνθρωποι του ΥΠΕΚΑ, έπαιρνε τηλέφωνο τα βενζινάδικα που προμηθεύονταν παράνομα το πετρέλαιο και με το συνθηματικό «βγαίνει η μετεωρολογία» φρόντιζε να τους προετοιμάσει. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και αρκετοί ιδιοκτήτες πρατηρίων.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, αναμένεται ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία.