ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή οι λιμενεργάτες – Στο ΥΠΟΙΚ οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Στη Βουλή οι λιμενεργάτες – Στο ΥΠΟΙΚ οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας

Εδώ και αρκετή ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πορεία των λιμενεργατών από την πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή.

Σε 24ωρη απεργία λοιπόν βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της σχετικής απόφασης που πήρε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου στη Βουλή, της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

Παράλληλα, αντιπροσωπείες εργαζομένων από τη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η ΟΜΥΛΕ.

«Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε δυναμικά στις κινητοποιήσεις που έπονται, αφού είμαστε σίγουροι ότι μετά τον ΟΛΠ σειρά θα πάρει και μάλιστα άμεσα, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η πώληση του οποίου θα αποτελέσει έγκλημα», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Φανή Γουργούρη.

Στον δρόμο και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν παραγωγοί των λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο υποστηρίζουν πως τους οδηγεί σε αφανισμό.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντησή τους με τον κ. Μαυραγάνη.

Οι διαδηλωτές ζητούν κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, απαλλαγή ποσού από τον φόρο εισοδήματος για την εργασίας της οικογένειας στο χωράφι και μείωση του κόστους παραγωγής.