ΕΛΛΑΔΑ

Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Κρήτη

Καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Κρήτη

Κορυφώνονται, σήμερα Κυριακή, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ανά την Κρήτη, με τη μεγάλη παρέλαση στο Ρέθυμνο να ξεχωρίζει.

Ήδη χιλιάδες επισκέπτες έχουν καταφθάσει τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη προκειμένου να λάβουν θέσεις σε άρματα και πληρώματα ή να παρακολουθήσουν και να ζήσουν το ρυθμό του καρναβαλιού. Όσο για την αυριανή ημέρα "προστάζει" εξόρμηση στην ύπαιθρο, νηστίσιμα εδέσματα και ... χαρταετό!

Κυριακή 2 Μαρτίου
Μεγάλη παρέλαση.
14.00 Εναρξη παρέλασης πληρωμάτων και αρμάτων.
Παρουσίαση Αλέξης Κωστάλας - Παίζουν οι Dj's Νίκος Ρίτζας, Ηρώ Φρυγανάκη, Νίκος Γωνιώτης.
18.30 Τελετή λήξης
- Κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου. Συναυλία με τους KOZA MOSTRA στην Ελ. Βενιζέλου ανατολική παραλία παλιάς πόλης Ρεθύμνου.

img 9435

Στο δήμο Φαιστού

Το τέταρτο μεγάλο Καρναβάλι του Δήμου Φαιστού στο Τυμπάκι πραγματοποιείται σήμερα, στις 2 το μεσημέρι. Το καρναβάλι διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου.

Την Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου διοργανώνονται παραδοσιακά Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα σε Πόμπια και Σίβα. Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας και Σίβα.

Καρναβάλι στο Αρκαλοχώρι και παρέλαση στο Θραψανό

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου που αποτελεί την κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και διοργανώνεται σήμερα Κυριακή 2 Μαρτίου στις 3:30 το μεσημέρι.

Με τη φαντασία των καρναβαλιστών να χαρίζει άφθονα χαμόγελα το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου περιμένει και φέτος μικρούς και μεγάλους να ξεφαντώσουν, χορεύοντας, τραγουδώντας και σατιρίζοντας επίκαιρα θέματα. Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών έχουν προβλεφθεί ειδικοί χώροι στάθμευσης. Αμέσως μετά τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση όλοι μαζί, μεταμφιεσμένοι και μη, συγκεντρώνονται στην Πλατεία Ελευθερίας Αρκαλοχωρίου και διασκεδάζουν με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, στο Θραψανό την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου από τη 1:00 το μεσημέρι, ομάδες μεταμφιεσμένων πραγματοποιούν την καθιερωμένη αποκριάτικη παρέλαση στο κέντρο του χωριού. Στη συνέχεια, συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία μαζί με όλους τους θεατές για τα παραδοσιακά Κούλουμα. Μουσική, πειράγματα, γέλιο, νηστίσιμοι μεζέδες, κρασί, κέφι, σε αφθονία!

Κούλουμα στο Αβδού

Τα Κούλουμα με το συγκρότημα του Μανώλη Παπαδάκη και με πλήθος σαρακοστιανών εδεσμάτων θα γιορτάσει την Καθαρή Δευτέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδού. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Αβδού.

Πηγή: cretalive.gr